KUNSTFERNISERING I ØJENHØJDE

0
2242

Billeder og plakater er populære som aldrig før. På torsdag kan du komme til fernisering på Ambassaden i Aarhus og opleve den nye, spirende kunstner Kim Fallesen, studerende ved Aarhus Universitet, som for første gang skal fremvise sine billeder til andre end sin familie og venner. Jeg har talt med Kim op til hans “store dag”.

Kim Fallesen har tegnet så længe, han kan huske tilbage. Især én situation fra børnehaven står skarpt i hans erindring: “Jeg husker en særlig begivenhed, hvor jeg i børnehaven tegnede fire træer. De repræsenterede de fire årstider. Jeg var meget stolt over dem. Dér blev jeg bevidst om, at jeg i en eller anden form havde en fornemmelse for det æstetiske. Tegningerne hang hjemme i køkkenet indtil mine brødre rev dem i stykker. Lige siden har jeg tegnet og været draget af den verden, man kan træde ind i, hvis man fordyber sig i noget.”

Tegning har løbende været et sidegeshäft, en hobby sideløbende med studierne, hvor Kim har en bachelor i Nordisk Sprog og Litteratur med tilvalg i visuel kultur. Hans fritid er præget af kreativitet og æstetik lige fra litteratur til kunst.

Jeg kan ikke selv se mig fri for at have både billeder og plakater hængende hjemme i lejligheden, og spørger Kim, hvorfor han tror, at disse er så populære lige nu: “Æstetik fylder rigtig meget i det forbrugssamfund, vi lever i, hvilket måske er med til den store interesse for kunst. Selv mener jeg, at kunst (eller hvad vi vil kalde det), kan være med til at fuldende et rum.” Kim mener, at han adskiller sig fra de andre kunstnere på markedet ved at fastholde sin egen stil og univers, og han udfordrer sig selv ved at sætte billede på de ting, der rumsterer i hans hoved.

Fernisering uden for billedrammen

Torsdag den 5. november kl. 16-19 hives tegningerne op af skuffen. Kim Fallesen skal udstille sine billeder til sin første fernisering på Ambassaden i Rosensgade 11, Aarhus C. Kim vil, ifølge sine egne ord, udfordre beskueren ved at hive dem ind i en verden, der vækker et eller andet indeni med kunstudstillingen, som han kalder for “Huller”.

“Jeg har taget udfordringer op og eksperimenteret med forskellige materialer, hvor jeg – bogstavelig talt – har bevæget mig uden for billedrammen. Hvad det er, kan du komme og finde ud af,” siger Kim, og understreger den mystik, som hans kunst er præget af.

Tilmeld dig eventet her eller kom bare og nyd et glas vin i æstetiske omgivelser.

Da jeg beder Kim beskrive sin stil med tre ord, kommer svaret prompte – selvom det egentlig bliver til fire: “Mørk, mystisk og følelsespræget – med et snært af surrealisme.”

For Kim Fallesen er sansningen og følelsesindtryk vigtige dele, når han skal beskue et billede. Han har ikke en yndlingskunstner, men påvirkes af billedet selv frem for navnet i hjørnet.

Er du allerede nu nysgerrig på Kim og hans plakatkunst, så tjek hans facebookside Kim F hvor du kan se eksempler på hans arbejde. Du kan kontakte ham og bestille billederne fra hans facebookside eller få specialdesignet et billede lige efter dit ønske til en pris på 100 kroner for A4-format. Kim Fallesen er kreativ, hvad enten det er en illustration af dit kæledyr eller et mere abstrakt motiv.

Det er kunst, hvor alle kan være med!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here