Fødselsdag og kagemand

gamle-blogindlaeg af Overspring

17-05-2011 10:06

Prøv verdens bedste kagemand

I dag har oversprings ene redaktør, Maria Garde, fødselsdag, og hun fortjener da en dejlig fødselsdagskage. Men spørgsmålet er, hvilken kage man skal bage til en fødselar?

Jeg har nemlig efter, at have boet knap 2 år i Aarhus fundet ud af, at der er stor forskel på, hvad man forbinder med fødselsdagskage afhængigt af, hvor man kommer fra i landet.

De mange traditioner

Der findes et utal af traditioner omkring fødselsdagskagen. Nogen ser lagkagen som den ultimative kage, mens andre foretrækker brunsvigerkagemand, wienerbrødskagemand eller sågar en bollekagemand. Jeg foretrækker dog allerhelst en vandbakkelseskagemand med glasur, slik og karamelsnørebånd. Hvis du ikke har smagt denne vidunderlige kagemand, eller hvis du har glemt hvor god den er, så kommer opskriften her.

Vandbakkelseskagemanden som passer perfekt til en dejlig fødselsdag.

Du skal bruge til en kagemand:
150 g smør
3 dl vand
2 tsk. Sukker
150 g hvedemel
4 æg

Sådan gør du:
Kom smør, vand og sukker i en gryde og kog det op. Rør hurtigt melet i. Ta’ gryden af varmen og rør et æg i adgangen grundigt. Brug en sprøjtepose eller en ske til at forme dejen til en kagemand på en bageplade med bagepapir.

Sæt ovnen på varmluft og forvarm den til 200 grader og bag kagemanden i 20-25 min. VIGTIGT! Åben ikke ovnen før der er gået mindst 20 min. Ellers falder kagemanden sammen.

FACEBOOK

INSTAGRAM

TWITTER