Fødselsdag og kagemand

Blog, Mad - af:
17. maj 2011 10:06

Prøv verdens bedste kagemand

I dag har oversprings ene redaktør, Maria Garde, fødselsdag, og hun fortjener da en dejlig fødselsdagskage. Men spørgsmålet er, hvilken kage man skal bage til en fødselar?

Jeg har nemlig efter, at have boet knap 2 år i Aarhus fundet ud af, at der er stor forskel på, hvad man forbinder med fødselsdagskage afhængigt af, hvor man kommer fra i landet.

De mange traditioner

Der findes et utal af traditioner omkring fødselsdagskagen. Nogen ser lagkagen som den ultimative kage, mens andre foretrækker brunsvigerkagemand, wienerbrødskagemand eller sågar en bollekagemand. Jeg foretrækker dog allerhelst en vandbakkelseskagemand med glasur, slik og karamelsnørebånd. Hvis du ikke har smagt denne vidunderlige kagemand, eller hvis du har glemt hvor god den er, så kommer opskriften her.

Vandbakkelseskagemanden som passer perfekt til en dejlig fødselsdag.

Du skal bruge til en kagemand:
150 g smør
3 dl vand
2 tsk. Sukker
150 g hvedemel
4 æg

Sådan gør du:
Kom smør, vand og sukker i en gryde og kog det op. Rør hurtigt melet i. Ta’ gryden af varmen og rør et æg i adgangen grundigt. Brug en sprøjtepose eller en ske til at forme dejen til en kagemand på en bageplade med bagepapir.

Sæt ovnen på varmluft og forvarm den til 200 grader og bag kagemanden i 20-25 min. VIGTIGT! Åben ikke ovnen før der er gået mindst 20 min. Ellers falder kagemanden sammen.

Læs også:

Denne artikel er skrevet af tirsdag den 17 maj, 2011 kl. 10:06. Du kan følge svar via. RSS feed. Du kan også skrive et svar. Tags:

1 kommentar

  • Maria Garde

    Næææ SE det er højkvalitetsjournalistik;) Jeg siger mange tak til dig Katrine, og sender indlægget som hint til Hr. Kæreste:)

Skriv en kommentar


Anmeldelse: Noa burde måske være gået ned med sin Ark

Påsken står for døren. Og findes der nogen bedre måde, at fejre højtiden på, end at gå i biffen? Måske ikke. Men nu da påsken jo er en kristen fejring, så er det meget passende, at se en film baseret på et bibelsk tema. Denne skribent tilbragte derfor en forårsaften i selskab med ingen andre end Noa, syndfloden og den sagnomspundne ark.

Læs mere →

Sunde lækkerier til læsningen:

Her finder du en enkel lille opskrift på sunde lækkerier, som er gode til den lille sult for eksempel i eksamenslægningen. Den er utrolig enkel og lige til at gå til.

Læs mere →

Fordom eller fakta? Overspring.dk har undersøgt fem fordomme om de der kække typer på Statskundskab.

“Wellness”-sæt, smarte hipstertyper og alt alt for meget politik. I denne måneds “Fordom eller Fakta” er det de studerende på Statskundskab, der står for skud. Jeg har indsamlet en række fordomme hos jer læsere og haft en lille sludder med Marko fra Statskundskab, hvor vi fik testet fordommene.

Læs mere →