Jordbærkage – det er sommer!

Artikler, Mad - af:
24. april 2011 11:07

 

 

Verdens bedste jordbærkage

En af de bedste kager i verden er den klassiske jordbærkage. Den symboliserer sol, sommer og hygge.

Det fleste plejer at købe en sådan kage hos bageren, men hvorfor ikke lave den selv?  Denne opskrift er nem og lige til, og du får et helt fantastisk resultat. Prøv selv

Sådan laver du en fantastisk jordbærkage:

Tærtebund:
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 æg

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker i. Saml dejen hurtigt med æg. Læg dejen koldt 1 time. Rul den ud og læg den i tærteformen.

Mazarin fyld:
100g smør
100g sukker
100g marcipan (revet)
½ æg

Smør og sukker røres sammen. Marcipan og æg røres i. Massen fordeles på tærtebunden og bages 20 min. ved 200 grader.

Creme
½ pose kagecreme
2 ½ dl. sødmælk
¼ piskefløde

Tærten tages ud og køles ned. ½ pose kagecreme og 2 ½ dl. mælk røres sammen.  ¼ piskefløde piskes til skum og vendes i.

 

 

Super lækkert

Pynt
100g mørk chokolade
Jordbær
lille glas ribsgelé
Tærtebunden pensles med smeltet chokolade. Kagecremen lægges på. Der pyntes med halve jordbær og pensles med smeltet ribsgelé. Kagen sættes koldt i ca. 1 time.

Læs også:

Denne artikel er skrevet af søndag den 24 april, 2011 kl. 11:07. Du kan følge svar via. RSS feed. Du kan også skrive et svar. Tags:

2 kommentarer

Skriv en kommentar


 

Anmeldelse: CARDIFF//MILLER – SOMETHING STRANGE THIS WAY

Hvis du har lyst til at blive distraheret på en god måde, skulle du overveje at aflægge ARoS et besøg.

Læs mere →

Tip: Billigt træningstøj

Har du ikke råd til Nike eller Adidas, men vil stadigvæk gerne have noget flot og lækkert træningstøj? Du behøver faktisk ikke at spendere flere tusinde kroner på nyt træningstøj. Du skal bare vide, hvor du skal gå hen!

Læs mere →

Pendlerliv – go eller no-go?

Jeg har pendlet fra Aarhus til Odense i et år i forbindelse med mit tilvalg på mit studie. Her er mine erfaringer med livet som pendler.

Læs mere →